Lainaa yksityishenkilöltä - Hae laina yksityiseltä näillä vinkeillä!

Hae lainaa yksityiseltä ihmiseltä vertaislainapalvelujen kautta. Vertaislainapalveluissa voit hakea lainaa toiselta ihmiseltä.

Lainan todellinen vuosikorko (APR) 17,23% - 30,17%. Tarjottava korko riippuu yksilöllisistä olosuhteista.

Hae Bondoran p2p lainaa 500 € - 10 000 €, 3 kk - 5 vuoden laina-ajalla.

Esimerkki lainakuluista: 3 215 € laina 5 vuodeksi maksaa 77,98 € kuukaudessa. Tyypillinen vuosittainen korkotaso on 25,06 %. 5 vuoden ajalta maksettavaksesi tuleva kokonaissumma on 4 793,76 €, joka sisältää 883,56 € korkomaksuja (10 % kiinteällä korkoprosentilla) ja 580,2 euron hallinnointimaksun. Lisäksi veloitamme 115 € sopimusmaksun maksettuasi lainasi takaisin. 5 vuoden jälkeen kokonaisveloitukseksi tulee 1 578,76 € jos lainaamasi summa on 3 215 €. Tarjoamme korkoprosentti vaihtelee lainoittain, minkä vuoksi pyydämme sinua lukemaan huolella palvelumme ehdot ja edellytykset. Voit myös konsultoida asiantuntijamme kanssa tarvittaessa.

Lainan todellinen vuosikorko (APR) 17,41% - 28,21%. Tarjottava korko riippuu yksilöllisistä olosuhteista.

Hae Fixuran vertaislainaa 100 € - 20 000 €, 24 kk - 6 vuoden laina-ajalla.

Esimerkki lainakuluista: Lainasumma 3500,00 €. Todellinen vuosikorko tälle lainalle on 22.29 %, kun nimelliskorko on 15,00 %, lainanhoitomaksu 10,00 €/kk ja laina-aika 60 kuukautta. Nimelliskorko määräytyy asiakaskohtaisesti luottoluokitukseen perustuen. Kuukausierät yhteensä 5595,89 €.

Lainaa yksityishenkilöltä

Lainaa yksityishenkilöltä on yhä suositumpi rahoitusmuoto, jossa lainaa myönnetään suoraan toiselta yksityishenkilöltä ilman perinteistä finanssialan välittäjää, kuten pankkia tai rahoituslaitosta. Tämä tunnetaan yleisemmin vertaislainan nimellä ja tarjoaa monia etuja molemmille osapuolille. Vertaislainoja voi vertailla esimerkiksi Vertaislaina.net kaltaisista palveluista, jotka auttavat sinua löytämään sopivan lainanantajan.

Vertaislainaajilta saatavan lainan määrä vaihtelee, mutta tyypillisesti määrät liikkuvat 100 – 20 000 euron välillä, ja korko alkaa noin 15 prosentista. Tällainen laina on nopea ja turvallinen tapa saada rahoitusta tarvitsemalleen hankinnalle, kuten uudelle autolle, remonttikustannuksiin tai vaikkapa opiskelijalle yllättävien menojen kattamiseen.

Lainaa yksityishenkilöltä -vaihtoehto sopii erityisesti niille, jotka haluavat välttää pankkien ja muiden perinteisten rahoituslaitosten tiukkoja ehtoja ja kriteereitä. Lainaa haetaan helposti netissä, ja prosessi on yksinkertainen, nopea ja vaivaton. Tämä sosiaalinen lainaaminen on viime aikoina saanut yhä enemmän jalansijaa rahoitusmarkkinoilla, ja voikin olla hyvä vaihtoehto monelle lainanhakijalle.

Mitä tarkoittaa P2P laina yksityiseltä?

P2P lainaus eli vertaislainaus tarkoittaa lainaa yksityishenkilöltä toiselle yksityishenkilölle ilman pankkien tai rahoituslaitosten väliintuloa. Vertaislainaus on alati kasvattanut suosiotaan, ja on helppo tapa hakea lainaa nopeasti ja usein ilman vakuuksia tai takaajia. P2P laina yksityiseltä toimii siten, että lainanhakija ja lainanantaja sopivat anonyymisti lainan ehdoista ja korosta yleensä netissä toimivan vertaislainapalvelun kautta.

Yksityishenkilöiden väliset lainasopimukset

Yksityishenkilöiden väliset lainasopimukset eroavat perinteisistä lainoista siten, että rahoituslaitoksen sijasta sopimus tehdään suoraan kahden yksityishenkilön kesken. Lainan hakuprosessi on yleensä nopeampi ja vaivattomampi kuin perinteisessä lainassa. Lainanantaja ja -hakija voivat sopia lainan ehdoista ja korosta yhdessä. Lainojen ehdot eivät useinkaan eroa paljoa perinteisistä lainoista, mutta jotkin vaatimukset voivat olla joustavampia yksityisten lainojen tapauksessa.

Vertaislainan edut ja haasteet

Edut:

 • Nopeampi ja vaivattomampi hakuprosessi
 • Mahdollisuus yksilöllisiin sopimusehtoihin
 • Usein ilman vakuuksia tai takaajia

Haasteet

 • Riski lainanhakijan maksukyvystä
 • Yksityishenkilöiden välisen sopimuksen valvonta
 • Riippuvuus lainanhakijan ja -antajan välisestä luottamuksesta

Vertaillessasi vertaislainoja, voit käyttää esimerkiksi Vertaislaina.net -vertaislainavertailua. Vertailu auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan vertaislainaa tarjoavan yrityksen, jonka avulla pääset sopimaan yksityishenkilöiden välisestä lainasta helposti ja turvallisesti.

Laina yksityiseltä ihmiseltä eli lainaa toiselta ihmiseltä toiselle

Laina yksityiseltä ihmiseltä, eli lainaa yksityishenkilöltä, tarkoittaa rahoituksen saamista toiselta yksityishenkilöltä pankin sijaan. Tämä voi tapahtua esimerkiksi vertaislainapalveluiden kautta. Vertaislainapalvelu hallinnoi sekä lainanantajan että lainansaajan puolesta käytännön järjestelyt, joten rahan vaihto ei tapahdu suoraan kädestä käteen.

Yksityisen lainan korko ja ehdot

Yksityisen lainan korko ja ehdot vaihtelevat usein riippuen lainaajan ja lainansaajan välisestä sopimuksesta. Vertaislainapalvelut tarjoavat yleensä riskiarvioinnin perusteella korkotasoa, joka voi olla alkaen 15%. Lainasummat voivat vaihdella 100 – 20 000 euroa välillä. On tärkeää vertailla eri vertaislainapalvelut, jotta löydät sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon juuri sinun tarpeisiisi.

Kun haet lainaa yksityiseltä, sinun on syytä olla tietoinen mahdollisista:

 • Käsittelykuluista: Monet palvelut veloittavat erikseen käsittely- tai lainanavauskuluja.
 • Maksuajasta: Lainan takaisinmaksuajat voivat olla joustavampia kuin pankkilainoissa, mutta niistä tulisi sopia etukäteen lainanantajan kanssa.

Verotus ja yksityiset lainat

Yksityiset lainat voivat vaikuttaa verotukseen. Esimerkiksi lainanantajan tuloista osa voi olla veronalaista ja lainasta saadut korot myös. Lainansaajan näkökulmasta, yksityisestä lainasta maksetut korot eivät yleensä ole vähennyskelpoisia verotuksessa. On hyvä tutustua verottajan ohjeisiin tarkemmin, jotta ymmärrät miten yksityinen laina vaikuttaa sinun tai lainanantajan verotukseen.

Lainan hakeminen yksityishenkilöltä

Hakiessasi lainaa yksityishenkilöltä, voit tutustua eri vaihtoehtoihin ja valita parhaiten tarpeisiisi sopivan lainantarjoajan. Lainanhaku alkaa usein vertaislainapalveluissa, joissa voit täyttää lainahakemuksen ja saada henkilökohtaisen korkotarjouksen. Hakemus on usein ilmainen ja et sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Lainaa yksityiseltä ihmiseltä heti

Lainaa yksityiseltä ihmiseltä saattaa olla mahdollista saada jopa ilman vakuuksia tai takaajia. Tämä tekee lainanhakuprosessista nopeamman ja sinä voit saada rahat tilillesi nopeasti. Mutta muista, että nopeuden lisäksi on tärkeää keskittyä lainanantajan ehtoihin ja korkoihin.

Yksityishenkilöiden lainaamisen alustat

Internetissä on monia eri alustoja, joiden kautta voit hakea lainaa yksityishenkilöltä. Esimerkiksi Bondora ja Fixura ovat suosittuja palveluita, joissa voit hakea lainaa jopa 20 000 euroa. Näissä palveluissa voit kokeilla hakuprosessia ilmaiseksi ja nähdä millaisia lainatarjouksia saat.

Yksityiseltä lainalta vaadittavat asiakirjat

Lainaa hakiessasi yksityishenkilöltä, sinun tulee yleensä toimittaa tiettyjä asiakirjoja. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Henkilötietosi (nimi, osoite, syntymäaika)
 • Tulo- ja menotiedot
 • Tietoja mahdollisista nykyisistä lainoista
 • Luottotietojen tarkistus

Asiakirjat vaaditaan varmistamaan luottokelpoisuutesi ja arvioimaan maksukykyäsi. Lainasopimuksen muotoilu ja sisältö sen sijaan riippuu lainaajasta ja voit löytää erilaisia laina yksityiseltä henkilöltä sopimuspohjia verkosta.

Muista lukea lainaehdot huolellisesti ennen allekirjoittamista ja tarkista, että kaikki tiedot ovat ymmärrettäviä ja selvät. Näin voit välttää yllätyksiä ja varmistaa, että lainasi on sopiva juuri sinulle.

Laina yksityiseltä henkilöltä sopimus

Kun otat lainaa yksityishenkilöltä, on tärkeää laatia lainasopimus. Sopimus antaa sinulle ja lainanantajalle selkeän käsityksen lainan ehdoista ja vastuista. Voit hakea lainaa eri palveluista, kuten vertaislainayrityksistä. Heidän kauttaan saat lainapäätöksen nopeasti ja voit allekirjoittaa sopimuksen verkossa.

Velkakirja ja sen merkitys

Yksityishenkilöltä otetun lainan osalta velkakirja toimii lainasopimuksena. Velkakirja sisältää lainan määrän, koron, takaisinmaksuajan ja muut sopimusehdot. On tärkeää, että sekä sinä että lainanantaja allekirjoitatte velkakirjan, jotta se on juridisesti pätevä.

Velkakirja on tärkeä dokumentti, sillä se todistaa lainan olemassaolon ja auttaa ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet. Verottajan näkökulmasta velkakirja on tarpeen, mikäli korkomenot tai -tulot halutaan vähentää verotuksessa.

Sopimuksen tärkeät ehdot ja seikat

Kun laaditte lainasopimuksen, olkaa tarkkoja seuraavien asioiden kanssa:

 • Lainan määrä: Sopimuksessa tulee mainita selkeästi lainan määrä.
 • Korko: Määritä lainan korko; voitte sopia siitä vapaasti, mutta sen tulisi olla kohtuullinen.
 • Takaisinmaksuaika: Sovi kanssa lainanantajan kanssa realistinen takaisinmaksuaika ja merkitse se sopimukseen.
 • Lyhennykset: Selkiytä lyhennysten määrä, aikataulu, ja se, miten ne maksetaan (esim. tilisiirto).
 • Vakuudet ja takaajat: Sopimus voi sisältää myös vakuuksien ja takaajien tiedot, mikäli niitä vaaditaan.
 • Maksuviivästykset: Selvittäkää maksuviivästysten seuraukset ja sanktiot.

Noudattamalla näitä ohjeita varmistat, että lainasopimuksesi on selkeä ja ymmärrettävä, ja että se suojaa sekä sinun että lainanantajan etuja.

Lainan takaisinmaksu ja ongelmatilanteet

Maksuohjelman noudattaminen

Kun otat lainaa yksityishenkilöltä, on tärkeää sopia selkeä maksuohjelma, jonka mukaan laina maksetaan takaisin. Maksuohjelmaan kannattaa sisällyttää eräpäivät, maksuerien määrä ja yksityisen lainan korko. Huolellinen suunnittelu auttaa sinua pysymään aikataulussa ja välttämään myöhästymisiä tai muita ongelmia.

Myöhästymiset ja maksuvaikeudet

Jos huomaat, että maksun eräpäivä lähestyy eikä sinulla ole tarpeeksi varoja suorittaa maksua, ota heti yhteyttä lainanantajaan ja kerro tilanteestasi. Yhdessä voitte sopia mahdollisista joustavista ratkaisuista, kuten eräpäivän siirtämisestä tai väliaikaisesta lyhennysvapaasta.

Tässä muutamia vinkkejä, mitä tehdä, jos kohtaat maksuvaikeuksia:

 1. Ota yhteys lainanantajaan heti.
 2. Selvitä, miksi olet jäänyt jälkeen maksuissa (esimerkiksi työttömyys, sairaus).
 3. Käy läpi taloutesi ja tee tarvittaessa muutoksia budjettiisi.
 4. Harkitse lisätulojen hankkimista tai menojen karsimista.

Lainan uudelleenjärjestely mahdollisuudet

Mikäli tilanteesi muuttuu merkittävästi tai kohtaat pitkäaikaisia maksuvaikeuksia, voi olla tarpeen harkita lainan uudelleenjärjestelyä. Lainan uudelleenjärjestely tarkoittaa, että neuvottelet lainanantajan kanssa uusista ehdoista, kuten laina-ajan pidentämisestä tai korkojen alentamisesta. On mahdollista, että lainanantaja on valmis joustamaan, jos se auttaa sinua selviytymään lainan takaisinmaksusta.

Muista: Lainan ottaminen yksityishenkilöltä voi olla joustavampi vaihtoehto kuin pankkilaina, mutta se vaatii myös vastuullista talouden hoitoa ja hyvää kommunikaatiota lainanantajan kanssa.

Yksityislainan verotus

Yksityislainoja koskevat verotussäännökset ovat tärkeä osa yksityishenkilöiden välisen lainan prosessia. Tässä osiossa käsitellään yksityislainan verotusta, korkotulon ilmoittamista verottajalle sekä verovapaiden lainojen ja poikkeusten mahdollisuuksia.

Korkotulon ilmoittaminen verottajalle

Kun saat korkotuloja p2p-lainaamisesta, tulee sinun ilmoittaa saamistasi korkotuloista verottajalle. Voit tehdä tämän Verohallinnon tarjoamilla lomakkeilla tai sähköisesti OmaVero-palvelussa. Korkotuloista peritään pääomatuloveroa, jonka suuruus on 30 % korkotuloista 30 000 euroon asti ja 34 % korkotuloista, jotka ylittävät tämän rajan. On tärkeää huomioida, että korkotulojen ilmoittaminen verottajalle on lain mukaan pakollista.

Verovapaat lainat ja poikkeukset

Joissain erityistilanteissa yksityishenkilöiden väliset lainat voivat olla verovapaita tai niihin sovelletaan muita verotuksellisia poikkeuksia. Esimerkiksi:

 • Lahjaksi saadut lainat: Jos laina on saatu lahjaksi, se voi olla verovapaa. Tällöin laina tulee ilmoittaa verovapaaksi lahjaksi veroilmoituksessa.
 • Lainan korkotuotto alle 1000 euroa: Jos lainasta saatu korkotulo on alle 1000 euroa vuodessa, se on verovapaata tuloa, jos sinulla ei ole muita pääomatuloja.

Muista kuitenkin, että verovapaiden lainojen ja poikkeusten osalta on tärkeää tarkistaa ajantasaiset verosäännökset ja -ohjeet Verohallinnon sivuilta. Näin varmistat, että toimit oikein verotuksellisissa kysymyksissä yksityishenkilöiden välisissä lainoissa.

Yksityislainaamisen vastuullisuus

Kun myönnät yksityisen ihmisen antamaa lainaa (lainaa toiselta ihmiseltä), sinun on tärkeää ymmärtää vastuusi ja niihin liittyvät riskit. Yksi riski on lainan maksamattomuus, mikä voi vaikuttaa tuottoosi. On olemassa mahdollisuus, että et saa korkotuottoa yksityisestä lainasta, tai saat sen vain osittain. Ota huomioon seuraavat seikat:

 • Tarkista huolellisesti lainanottajan luottokelpoisuus ja maksukyky
 • Tee selvät sopimukset lainan ehdoista, kuten korko, maksuaika ja muut vastuut
 • Harkitse hajauttamista antamalla pienempiä lainoja useammalle lainanottajalle

Lainanottajan vastuut ja velvollisuudet

Toisaalta, kun haet lainaa yksityishenkilöltä, sinulla on omat vastuusi ja velvollisuutesi. Näiden noudattaminen on tärkeää tehdä lainan käsittely mahdollisimman sujuvaksi ja välttää ongelmia tulevaisuudessa. Huomioi seuraavat asiat:

 • Ole rehellinen taloudellisesta tilanteestasi ja maksukyvystäsi
 • Tutustu lainan ehtoihin huolellisesti ja kysy, jos jokin asia ei ole selvä
 • Huolehdi lainan takaisinmaksusta sovitusti ja ota yhteyttä lainanantajaan, mikäli maksuvaikeuksia ilmenee

Yksityislainan vastuullisuus on sekä lainanantajan että lainanottajan käsissä. Molempien osapuolten tulisi suhtautua vakavasti sopimuksen tekemiseen ja noudattamiseen, jotta lainaprosessi sujuu ongelmitta ja kaikkien osapuolten etujen mukaisesti.