P2P Finland laina - Oliko se huijaus?

P2P Finland aiheutti kuluttajille aiheettomia perintälaskuja. Vertaa luotettavat vertaislainayritykset ja välty ikäviltä huijauksilta.

Lainan todellinen vuosikorko (APR) 17,23% - 30,17%. Tarjottava korko riippuu yksilöllisistä olosuhteista.

Hae Bondoran p2p lainaa 500 € - 10 000 €, 3 kk - 5 vuoden laina-ajalla.

Esimerkki lainakuluista: 3 215 € laina 5 vuodeksi maksaa 77,98 € kuukaudessa. Tyypillinen vuosittainen korkotaso on 25,06 %. 5 vuoden ajalta maksettavaksesi tuleva kokonaissumma on 4 793,76 €, joka sisältää 883,56 € korkomaksuja (10 % kiinteällä korkoprosentilla) ja 580,2 euron hallinnointimaksun. Lisäksi veloitamme 115 € sopimusmaksun maksettuasi lainasi takaisin. 5 vuoden jälkeen kokonaisveloitukseksi tulee 1 578,76 € jos lainaamasi summa on 3 215 €. Tarjoamme korkoprosentti vaihtelee lainoittain, minkä vuoksi pyydämme sinua lukemaan huolella palvelumme ehdot ja edellytykset. Voit myös konsultoida asiantuntijamme kanssa tarvittaessa.

Lainan todellinen vuosikorko (APR) 17,41% - 28,21%. Tarjottava korko riippuu yksilöllisistä olosuhteista.

Hae Fixuran vertaislainaa 100 € - 20 000 €, 24 kk - 6 vuoden laina-ajalla.

Esimerkki lainakuluista: Lainasumma 3500,00 €. Todellinen vuosikorko tälle lainalle on 22.29 %, kun nimelliskorko on 15,00 %, lainanhoitomaksu 10,00 €/kk ja laina-aika 60 kuukautta. Nimelliskorko määräytyy asiakaskohtaisesti luottoluokitukseen perustuen. Kuukausierät yhteensä 5595,89 €.

P2P Finland laina – P2P Finland Oy ei saa enää myöntää lainoja

P2P Finland Oy ei voi enää jatkaa kuluttajaluottojen myöntämistä tai vertaislainojen välittämistä. Heidän toimintansa on havaittu epäluotettavaksi, ja sen seurauksena Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti poistaa yhtiön luotonantaja- ja vertaislainanvälittäjärekisteristä joulukuussa 2020. Päätös tuli lainvoimaiseksi joulukuussa 2022 korkeimman hallinto-oikeuden jälkeen.

Yhtiön epäillään toimineen verkkosivustoilla, kuten vippit.fi, avippi.fi ja lainamaan.fi. Aluehallintovirasto valvoo, että luotonantajat ja vertaislainanvälittäjät noudattavat toiminnassaan kuluttajansuojalakia ja hyvää luotonantotapaa sekä ovat rekisteröityneitä ja täyttävät rekisteröinnin edellytykset.

Jos olet sitä mieltä, että P2P Finland Oy edelleen myöntää kuluttajaluottoja tai välittää vertaislainoja vastoin määräyksiä, voit ottaa yhteyttä aluehallintovirastoon.

Aluehallintoviraston verkkosivuilta löytyy lisätietoa luotonantajien ja vertaislainanvälittäjien valvonnasta ja rekisteristä. Aluehallintovirasto pyrkii takaamaan lainmukaisten palvelujen saatavuuden luotonantajien ja vertaislainanvälittäjien asiakkailleen sekä yhtäläiset toimintamahdollisuudet alan toimijoille.

P2P Finland Oy sivustot

P2P Finland Oy oli suomalainen yritys, joka tarjosi erilaisia rahoitusvaihtoehtoja kuten vippiä, lainaa ja kulutusluottoja. Yhtiö toimi useiden verkkosivustojen kautta.

  • Vippit.fi oli yksi tunnetuimmista P2P Finland Oy verkkosivustoista. Sivusto tarjoaa vippiratkaisuja nopeasti ja helposti. Vippit.fi oli suosittu valinta erityisesti asiakkaille, jotka etsivät pieniä ja lyhytaikaisia lainoja tarpeidensa mukaan.
  • Avippi.fi oli toinen P2P Finland Oy tarjoama palvelu, joka keskittyy luoton tarjoamiseen. Tämä sivusto tarjosi asiakkailleen joustavat maksuehdot ja mahdollisuuden saada tarvittaessa lisälainaa.
  • Lainaamaan.fi oli sivusto, joka tarjoaa kulutusluottoja vaihtelevilla lainasummilla. Palvelun kautta saatavat lainat soveltuvat esimerkiksi kodin remontointiin, auton hankintaan tai muihin isompiin hankintoihin.
  • Vikinglaina.fi oli P2P Finland Oy neljäs verkkosivusto. Kuten muutkin edellä mainitut sivustot, myös Vikinglaina.fi tarjoaa erilaisia lainaratkaisuja asiakkailleen.

P2P Finland Oy huijaus

P2P Finland Oy on herättänyt huolta ja epäilyksiä kuluttajien keskuudessa. Yritys ei ole noudattanut hyviä luottokäytäntöjä, ja osa asiakkaista on kokenut, että yritys on yrittänyt huijata heitä aiheettomilla perintälaskuilla.

Yksi merkittävä huolenaihe liittyy P2P Finland Oy yhteyksiin Suomen Rahoitusyhtiö Oy -nimisen pikavippifirman kanssa. Markkinaoikeus määräsi tammikuussa 2023, että Suomen Rahoitusyhtiö ja sen läheisyhtiöt Rq Tiedon ja Hasa Brosin sekä yhden yhtiöissä toimineen vastuuhenkilön tulee lopettaa kuluttajansuojalain vastaisin ehdoin tarjotut pikaluotot ja perusteettomien maksujen periminen. Kieltoa tehostettiin 100 000 euron uhkasakolla.

Suomen Rahoitusyhtiö oli vaatinut vakuuden luoton myöntämistä varten ja tarjonnut tätä varten Servipro-nimisen yrityksen palveluita omasta järjestelmästään. Vakuuden ottaminen tekstiviestitse aiheutti ylimääräisiä kuluja Teleone-nimiseltä yritykseltä. Jos näitä kuluja ei maksettu, seurauksena oli yhteydenotto esimerkiksi Pipa Business Oy:ltä tai muilta perintätoimistoilta, jotka uhkasivat heitä maksuhäiriömerkinnällä, käräjäoikeudella ja huomattavilla lisäkuluilla.

Monet yritykset, kuten Suomen Rahoitusyhtiö ja Rq Tieto, ovat ajautuneet selvitystilaan kesken prosessin. Kilpailu- ja kuluttajaviraston käsitys on, että yritysten taustahenkilöt jatkavat toimintaa uusin yrityksin, joista yksi epäilty on P2P Finland Oy. Erään asiantuntijan mukaan P2P Finland Oy kaltaisten yritysten tarkoitus on mahdollistaa kuluttajien perintäkuluja lisäävät palvelut ilman, että yhtiöillä on liiketiloja tai työntekijöitä.

Vaikka P2P Finland Oy ei ole saanut kieltoa itselleen, se on saanut huolestuttavaa huomiota kuluttajilta. Tämän vuoksi on tärkeää olla tietoinen mahdollisista huijauksista näisen yritykset kautta ja tehdä perusteellista taustatutkimusta ennen lainan ottamista.